In je koelkast voor veel verschillende producten opgeslagen. Van verse koude melk tot een bak fruit, en van bloemkolen tot kliekjes van de vorige dag. Doordat al deze producten samen in één ruimte liggen, is de kans groot dat dit soms kan gaan stinken. Uiteraard is het belangrijk je koelkast regelmatig leeg te halen en volledig schoon te maken, maar daarnaast zijn er ook nog wat handige trucs om je koelkast fris te laten ruiken.

Wanneer de koelkast muf ruikt

Merk jij dat je koelkast wat muffig ruikt? Probeer dan eens een geopend pakje baking soda achterin de koelkast te plaatsen. De soda zal de muffe geur in de koelkast neutraliseren. Wel is het belangrijk dat het pakje na een maand weer vervangen wordt door een nieuw exemplaar. Wil je de oude soda niet weggooien? Dan kan dit gebruikt worden om bijvoorbeeld het toilet mee schoon te maken. Op deze manier gooi je ook geen onnodige producten weg.

Citroen en appel

Een andere goede manier om nare geuren uit de koelkast te verwijderen, is met een citroen of een appel. Heb je een citroen gebruikt bij het koken? Gooi deze dan daarna niet weg. Leg 1 of 2 helften van de citroen op een schaaltje. Zorg er wel voor dat het vruchtvlees is verwijderd en strooi er een beetje zout op. Dit zal helpen bij het absorberen van de vieze geurtjes. Wel moet je de citroen na een paar dagen vervangen.

Heb je geen citroen in huis, maar wel een appel? Ook hier werkt het goed mee. Vaak heb je aan een halve appel al genoeg, maar twee helften mag uiteraard ook. Ook de appel moet na een paar dagen vervangen worden.

Koffie en thee in de koelkast

Het is algemeen bekend dat vrijwel iedereen blij wordt van de geur van verse koffie, maar wist je dat koffie je ook kan helpen bij nare geuren in de koelkast? De prut van gemalen koffie gooi je het liefst direct weg, maar wil beter is het om dit even op een plaat of bord te laten drogen. Is het volledig opgedroogd, doe het dan in een bakje en zet deze in de koelkast. Koffie neutraliseert geuren, en dus ook de vieze geurtjes!

Drink je liever thee, en heb je daardoor vaak gebruikte theezakjes? Gooi ook deze niet direct weg, maar verzamel ze in een bakje en plaats deze in de koelkast.

Heb je echter geen koffie en geen thee in huis, maar wil je deze tip wel graag uitproberen? Dan kan dit ook gedaan worden met havermout. Havermout staat er namelijk ook om bekent dat deze geuren op kan nemen. Doe dus wat havermout in een bakje en zet deze in je koelkast, zodat de vieze geuren geneutraliseerd worden.

Comments are closed.