De airfryer is al een aantal jaar echt populair, en dus is de kans groot dat jij er ook één in huis hebt staan. Gebruik je hem echter alleen maar om af en toe wat patat en snacks in te bakken, en staat hij verder in de kast? Dan doe je toch iets niet helemaal goed. De airfryer is namelijk voor veel meer gerechten geschikt. Wat je allemaal met een airfryer kunt doen, lees je in dit artikel.

Patat en snacks

Natuurlijk kun je de airfryer gebruiken voor het maken van patat en snacks. In feite kun je alle soorten patat hier in bakken, ook verse. Wel kan het resultaat behoorlijk verschillen, en is het dus maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Soms wil het ook nog wel helpen bij normale patat er een lepel olie doorheen te roeren. Voor wat betreft de snacks is het belangrijk dat het snacks zijn die geschikt zijn voor de airfryer. Zou je gewone kroketten of frikandellen in de airfryer stoppen, dan komen deze er wel warm uit, maar ze zullen dan wel erg slap en bleek zijn. ook zijn ze dan minder smaakvol.

Ook andere aardappelproducten kunnen overigens in de airfryer, denk hierbij aan aardappelpartjes of aardappelwafels. Wil je verse aardappels gebruiken? Zorg er dan wel voor dat je deze eerst in koud water weekt en vervolgens goed afdroogt.

Vlees in de airfryer

Ben je benieuwd of gerechten met vlees ook in de airfryer mogen? Het antwoord hierop is ja, dat mag zeker! Sterker nog , vaak wordt het er juist lekkerder van. Ook gewone stukken vlees kunnen hier prima in klaargemaakt worden. ze worden bereid zoals je ze ook klaar zou maken op de grill of de barbecue. Ook kip kan hierin klaargemaakt worden, vaak komt het er dan malser uit als wanneer je het in de pan bakt.

Liever geen vlees? Ook vleesvervangers kunnen in de airfryer. Wanneer je deze in de pan klaarmaakt kan het nog weleens zijn dat ze uit elkaar vallen, maar dat heb je met een airfryer niet.

Brood, cake en cupcakes

Afbakbroodjes en croissants kunnen heel goed in de airfryer, maar ook een baguette met gehaktvulling of een Italiaanse bol met pulled pork en kaas. En heb je nog wat croissants liggen, maar zijn deze koud geworden? Dan hoef je ze alleen maar een paar minuten in het apparaat te doen om ze weer lekker en knapperig te krijgen.

Ook cake en cupcakes kunnen hierin klaar gemaakt worden. Vooral cupcakes zijn dan ideaal, omdat je deze in vormpjes in de bak zet. Let alleen wel op; er kan een punt ontstaan op de cupcakes door de hete lucht, en deze kunnen vervolgens gaan barsten. Dit is echter geen probleem, want ze smaken nog steeds heerlijk!

Comments are closed.