In de zomer de bbq aansteken is heerlijk en gezellig. Stukken vlees, verse salades, stokbrood en groenten, en dat allemaal onder het genot van een goed gesprek en lekker drinken. Maar als je telkens stukken vlees hebt die vast blijven plakken, kan dat de sfeer al snel verpesten. Heb jij hier last van? Lees dan snel verder, want wij hebben de oplossing voor je!

Hoe kan het dat vlees vast blijft plakken?

Het vastplakken van het vlees gebeurt het meeste bij mager vlees. Denk hierbij aan vis, kipfilet en varkenshaas. Gelukkig blijft er, naast deze drie, nog genoeg ander vlees over om op de barbecue te leggen, maar het kan natuurlijk goed zijn dat je juist deze stukken er ook op wil hebben. Als dit dan vast blijft plakken, beïnvloedt dat niet alleen de garing en de smaak, maar waarschijnlijk ook je humeur.

Gelukkig zijn er een aantal tips die je toe kan passen om ervoor te zorgen dat vlees niet meer vast blijft plakken, ook niet als het magere soorten zijn.

Zorg voor een schone bbq

Natuurlijk is een schone barbecue belangrijk, want je wil het vlees wel zo hygiënisch mogelijk klaarmaken. Toch kiezen sommigen ervoor om even snel een doek of borstel over het rooster te halen, en daarna te beginnen met het grillen. Toch is dit niet aan te raden, want daardoor bakt het vlees juist sneller vast aan het rooster. Zorg dus voor een echt goede schoonmaakbeurt, zodat je weer en glimmend rooster hebt.

Vlees bak je op een hete bbq

Natuurlijk bak je vlees op een hete barbecue, maar je moet er eigenlijk voor zorgen dat de grill echt heet is. doe je dit niet? Dan zal het vlees blijven kleven, simpelweg omdat er dan te weinig geleidende warmte is.

Door het vlees ook nog in te smeren met olie, zal alles nog makkelijker gaan. Gebruik het echter alleen op het vlees, en niet om de roosters mee in te smeren. Dit zal namelijk voor veel rook gaan zorgen.

Gebruik een citroenschijf

Wist je dat je met slechts een citroenschijf al veel problemen op kunt lossen? Door het rooster met een schijfje citroen te bestrijken, zal het rooster neutraliseren. Dit zorgt automatisch voor een extra beschermlaag. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je vlees beter op kunt tillen, maar hij wordt daarnaast ook nog beter van smaak. Wel is het aan te raden meerdere schijfjes te gebruiken, en dit een paar keer te herhalen.

Comments are closed.