Voor de één is koken een verplichting, voor de andere zijn werk of hobby en weer een ander wordt er relaxt van. Wat er op jou ook van toepassing is, kooktips zijn altijd welkom. Daarom geven wij je vandaag een aantal fijne tips die je toe kunt passen in de keuken, waardoor het voor jou net wat makkelijker wordt.

Zorg voor je eigen kruiden

Kruiden kun je natuurlijk in potjes komen in de supermarkt, en de meeste planten zelfs vers in een pot. Veel makkelijker en goedkoper is het echter, om deze zelf op je balkon, op de vensterbank of in de tuin te hebben! de meeste kruiden gaan lang mee, waardoor je er telkens een hoeveelheid af kunt knippen. Dit zal vervolgens weer aangroeien, waardoor je er lang plezier van hebt. het is bovendien ook helemaal niet moeilijk, ze hebben alleen af en toe wat water nodig.

Kooktips voor het bakken van rood vlees

Wist je dat je rood vlees het beste kunt bakken in een combinatie van roomboter en olijfolie? De boter gebruik je, uiteraard, voor de smaak en de kleur, maar de olijfolie is belangrijk voor de juiste temperatuur. schroei eerst het vlees op een hoge temperatuur helemaal dicht, zet vervolgens het vuur lager en laat het vlees aan beide kanten in 3 minuten gaar worden. daarna haal je het vlees uit de pan en dek je het af met aluminiumfolie. Belangrijk is dat je het vlees nu minimaal 5 minuten laat rusten, zodat alle sappen door het hele vlees hun kunnen gaan.

Knoflook ontvellen

Heb jij ook altijd moeite met het ontvellen van de knoflook? Het beste kun je de knoflook pletten met de platte kant van je mes. Op het moment dat je dit doet laten de velletjes namelijk al voor een groot gedeelte los. Wat nog blijft zitten kun je er vervolgens eenvoudig af trekken. Daarna hoef je de knoflook alleen nog maar fijn te hakken en het is klaar voor gebruik.

Kooktips voor de boodschappen

Ga je boodschappen doen? Zorg er dan voor dat je de groenten direct voor de hele week in huis haalt, zodat je niet elke dag naar de winkel hoeft. Zachte groenten zoals sla of spinazie eet je dan aan het begin van de week omdat deze sneller slecht worden. Heb je ook harde groenten zoals bieten of wortel? Deze kunnen gerust een paar dagen in de koelkast blijven liggen zonder dat ze slecht worden.

Comments are closed.