We gaan er natuurlijk allemaal vanuit dat eten in het buitenland veilig is, en dat je er niks aan overhoudt. Toch kan het voorkomen, vooral in warme landen, dat je last krijgt van je maag. Dit kan komen doordat het echt heel warm is en je lichaam daar niet goed tegen kan, of doordat je iets verkeerds hebt gegeten. Met de tips in dit artikel wordt dit hopelijk voorkomen op je volgende trip!

Pak nooit kraanwater in het buitenland

Je hebt het vast weleens gehoord, geen water uit de kraan pakken in het buitenland. Ga je naar een Scandinavisch land zoals Zweden, dan is het geen probleem want het water is daar hartstikke schoon. Ook in Nederland en Duitsland is het volkomen veilig om het water gewoon uit de kraan te pakken. Ga je echter naar Spanje, dan is dit niet verstandig om te doen. hier zit namelijk veel chloor in het water. Dit geldt overigens ook voor Egypte en in Turkije wordt het je zeker afgeraden. Koop dus flessen water in de supermarkt en poets daar ook je tanden mee, dan weet je in ieder geval dat het goed zit.

Hygiëne is belangrijk

Je eigen hygiëne is natuurlijk altijd belangrijk, ook als je gewoon thuis bent, maar op vakantie nog meer. Was je handen altijd met zeep en sowieso voor en na het eten, en nadat je naar het toilet bent geweest. Ook wanneer je groente en fruit koop was je deze eerst, dit doe je het beste met water uit een fles. Zo weet je in ieder geval zeker dat de kans op bacteriën het kleinst is.

Koud en heet voedsel in het buitenland

Heb je warm eten besteld, bijvoorbeeld bij een foodtruck? Voel dan altijd eerst of het eten echt goed heet is. is dit niet het geval? Dan kunnen er nog bacteriën inzitten die in je lichaam terecht kunnen komen, en dat gaat je maag niet leuk vinden. Let ook op met koude dingen die je hebt besteld, zoals een smoothie of salade. Deze moeten echt koud aanvoelen en er vers uit zien. is dit niet het geval? Breng het dan terug. De kans dat dit bedorven is of vol zit met bacteriën, is dan erg groot.

Boodschappen doen

Zorg ervoor dat, als je boodschappen gaat doen, gekoelde producten zo snel mogelijk in de koelkast of vriezer geplaatst worden. moet je nog een stukje rijden naar je accommodatie? Neem dan een goede koeltas of koelbox mee in de auto, zodat je het daarin kunt vervoeren. Heb je geen koelkast bij je accommodatie? Dan doe je er goed aan alleen lang houdbare producten te kopen.

Kijk bovendien uit met groente en fruit die niet in de koelkast bewaard moeten worden. hier komt vaak snel ongedierte op af, en dat wil je niet hebben. eet het dus snel op, of besluit het toch in de koelkast te leggen.

Comments are closed.