Droom jij al jaren van een buitenkeuken in je eigen tuin, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Een buitenkeuken is heerlijk. Niet alleen omdat je in de zomermaanden buiten het eten klaar kan maken, maar ook omdat dit er voor zorgt dat je gezellig met vrienden en familie buiten kunt blijven zitten. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor de perfecte buitenkeuken.

Kies de juiste vloer

Het lijkt misschien een klein punt, maar dat is het zeker niet! Ga je koken, dan wordt er ook geknoeid, dit is bij een buitenkeuken niet anders. Het is daarom belangrijk dat je een vloer uitkiest die je eenvoudig schoon kunt maken. Kan dit niet, dan zullen de etensresten ongedierte aantrekken, en dat wil je niet in je tuin. Zorg er daarnaast ook voor dat de vloer is bestand tegen de warmte van een vuurkorf of barbecue. Uiteraard is de kleur ook bepalend, want deze moet wel bij de stijl van de rest van de tuin passen. Let hier dus goed op.

Zorg voor voldoende licht

Om te koken heb je voldoende verlichting nodig, anders gebeuren er ongelukken. Beschik je over een overkapping over je buitenkeuken? Dan is het een goed idee hier spotjes in te bouwen. Kies je voor dimbare spotjes, dan zorgen deze na het eten direct voor een mooie sfeerverlichting. Denk ook zeker aan de andere plekken om te verlichten in je tuin, zodat jullie niet in het donker hoeven te eten.

Wat wil jij in je buitenkeuken hebben?

Het is belangrijk na te denken over wat jij precies in je buitenkeuken wilt hebben. Is een kookplaat voldoende, of wil je juist geen kookplaat maar een grote barbecue? Ook een pizzaoven is ideaal, want zo kun je pizza’s klaarmaken voor je gezin op de Italiaanse manier. Vaak kun je deze ovens in laten bouwen, maar als je dat niet wilt zijn er ook vrijstaande modellen verkrijgbaar.

Zorg voor opbergruimte

De hele avond buiten zitten en genieten van het eten dat in de buitenkeuken is bereid, is heel leuk. Een nadeel is het echter, als je niet genoeg opbergruimte hebt waardoor je telkens naar binnen moet lopen. Zorg dus voor genoeg kastjes en lades waar je alle borden, glazen en bestek in op kan bergen. Daarnaast mag een koelkast ook zeker niet ontbreken. Niet alleen voor lekker koud drinken, maar ook om je vlees in te bewaren. En in de winterperiode kun je altijd de stekker eruit trekken of hem gebruiken als extra koelkast!

Comments are closed.