Ben jij op vakantie in Nederland, en verlang je naar echte Franse croissants zoals je die thuis wel kunt halen? Het is misschien wat zoekwerk, maar er zijn echt wel een aantal Franse bakkers in Nederland te vinden. Deze bakkers komen vaak zelf uit Frankrijk, maar er zijn er ook een paar die enkel de opleiding daar gevolgd hebben. Dit resulteert in een bakkerij vol met heerlijke Franse croissants, stokbroden en andere lekkernijen.

Franse bakkers in Amsterdam

In Amsterdam zijn een aantal bakkerijen te vinden waar je terecht kunt voor perfecte croissant en de lekkerste tartelettes en macarons. Zo vind je hier ‘Le Fournil de Sébastien’, die wordt gerund door de Franse Sébastien en zijn Nederlandse vrouw. Deze zaak loopt zelfs zo goed, dat er nu ook vestigingen in Hilversum en Amstelveen te vinden zijn.

Ook de Gebr. Niemeijer vind je in Amsterdam. Dit is een ambachtelijke Franse bakkerij waar het brood wordt gemaakt op basis van een eigen recept. Er zijn veel verschillende broden in de winkel te vinden, maar je kunt er ook terecht voor een heerlijk ontbijt of een uitgebreide lunch. Inclusief een kop koffie uiteraard!

Overige bakkerijen in Nederland

Zit je niet in de buurt van Amsterdam, dan is het niet logisch hier heen te gaan enkel voor een brood of croissantjes. Gelukkig zijn er ook nog een paar andere plekken in Nederland waar Franse bakkers te vinden zijn. Zo vind je in Den Haag ‘Boulangerie Michel’. Hier wordt het brood op de echte traditionele Franse manier klaargemaakt, en dit alles zonder toevoegingen. Ook in Delft en Scheveningen hebben ze een vestiging, hier kun je zelfs terecht voor een ontbijt of lunch.

Helemaal bovenin Nederland, in Groningen, vind je ‘Broodje van eigen deeg’. Dit klinkt niet Frans, maar dat is het wel! Hier wordt de hele dag door brood gebakken, dus ook als jij in de middag brood gaat halen kun je er zeker van zijn dat deze vers is. Bovendien werken de bakkers met bloem uit Frankrijk, van het merk Label Rouge.

Onze laatste tip van vandaag werkt ook met Label Rouge, namelijk ‘Mamie Gourmande’ in Leiden. Alle bakkers die hier werken komen zelf uit Frankrijk, en maken hun broden uitsluitend met Label Rouge. Daarnaast zijn ook alle andere ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.

Comments are closed.