Halloween werd altijd alleen in Amerika gevierd, maar het gebeurt steeds vaker dat we het hier, maar ook in Nederland en Duitsland, vieren. Misschien niet zo uitbundig als in Amerika, maar dat betekent niet dat we er dan geen feestje van mogen maken. Wil jij dit jaar graag een griezelig diner organiseren met Halloween? Dan is het zeker aan te raden dit artikel door te lezen, waarin wij je een aantal gerechten laten zien.

Duivelse gevulde eieren

Gevulde eieren doen het altijd goed, maar tijdens Halloween mogen deze er natuurlijk best een beetje eng uit zien. Je maakt de eieren gewoon zoals je dat altijd zou doen, alleen voeg je nu een kleurstof toe. Doe bijvoorbeeld een druppel groene kleurstof in de vulling, zodat deze felgroen wordt. Hier vul je de halve eieren mee, en hier bovenop leg je een halve olijf. Eventueel kun je nog wat dungesneden reepjes paprika onder de vulling leggen zodat deze lijken op de bloedvaten, of je gebruikt hier ketchup voor. De vulling kun je ook rood maken met kleurstof of wat paprikapoeder, voor weer een ander effect.

Mummie-hotdogs voor Halloween

Eten er kinderen mee? Dan zijn deze mummies zeker de moeite waard om op tafel te zetten! Ze zijn heel eenvoudig te maken, en kinderen zijn er gek op. Het enige dat je hoeft te doen is de hotdogs in te wikkelen met bladerdeeg, en deze in de oven te bakken totdat het bladerdeeg mooi goudbruin van kleur is. serveer er ook een dip bij die twee kleuren bevat; zo kun je namelijk met de tweede kleur een spinnenweb maken op de eerste kleur voor een leuk effect.

Vleermuisvleugels

Hoe tover je kippenvleugels om in vleermuisvleugels? Nou, dan is eigenlijk heel simpel. Je maakt de kippenvleugels gewoon klaar zoals je dat altijd zou doen, alleen voeg je nu wat druppels zwarte kleurstof toe aan de barbecuesaus. Op deze manier wordt de saus erg donker, en als je deze vervolgens over de kippenvleugels strijkt lijken het net vleugels van de vleermuis. Niet alleen lekker op tafel, maar tijdens Halloween staat het natuurlijk perfect.

Quiches voor kinderen

Kinderen vinden het geweldig als ze zien dat er eten op tafel staat dat speciaal is gemaakt voor hen. Het kost jou niet extra veel tijd om het te maken, maar zorgt wel voor een grote glimlach op hun gezichten. Dat gaat ook zeker gebeuren met deze mummie-quiches. Maak kleine quiches en vul deze met alles wat de kinderen lekker vinden. denk aan stukjes kip, verschillende soorten groenten, aardappelen en een lekkere, romige saus. De bovenkant van de quiches dek je af met bladerdeeg in de vorm van repen, waardoor het net lijkt als het mummies zijn. nadat je ze afgebakken hebt, voeg je nog twee halve olijven toe voor de ogen, en klaar zijn ze!

Schedel als dessert met Halloween

Een schedel als dessert? Jazeker, en niet zomaar één! Met suikerkoek-deeg maak je een groot koekje in de vorm van een schedel, en deze bak je af in de oven. Daarna laat je hem afkoelen. Is hij helemaal afgekoeld, dan verdeel je hier roomkaas overheen, zodat de hele koek bedekt is. vervolgens ga je hem decoreren met verschillende soorten fruit. Een schijf kiwi als oog met daar omheen blauwe druiven en schijfjes aardbei, een partje mandarijn voor de neus, en halve druiven voor de mond. Laat vooral je fantasie de vrije loop gaan met dit heerlijke Halloween toetje!

Comments are closed.