De kerstperiode is met uitstek het moment om eens goed uit te pakken. Niet alleen met het versieren van je huis en het kopen van cadeaus, maar ook voor het diner en de brunch tijdens 1e en 2e kerstdag. Waar je voor het diner misschien altijd wel een idee hebt, kan het voor de brunch wat lastiger zijn. Je wilt niet dat het hetzelfde uitpakt als de brunch tijdens Pasen, maar wilt ook niet dat je gasten zo vol zitten dat ze ’s avonds niks meer lusten. Wij laten je een aantal gerechten zien die ideaal zijn voor de brunch tijdens kerst.

De klassieke pasteitjes

Pasteitjes zijn eigenlijk wel de klassiekers te noemen als het gaat om eten tijdens de kerstdagen, en deze mogen dan ook zeker niet ontbreken bij een brunch. Er zijn verschillende soorten ragout die je hiervoor kunt gebruiken, en je kunt er zelfs voor kiezen deze helemaal zelf te maken. serveer de pasteitjes op mooie borden, eventueel met wat gegrilde groenten erbij. Heb je echter genoeg eten op de planning staan? Dan is alleen het pasteitje vaak al voldoende.

Heerlijk belegde broodjes tijdens de brunch

Je kunt natuurlijk een schaal met afbakbroodjes op tafel zetten samen met verschillende soorten beleg. Leuker is het echter, om zelf broodjes te beleggen en deze te serveren op mooie houten planken. Zo heeft iedereen een goed belegd broodje, en ligt niet de hele tafel vol met soorten beleg.

Wat voor broodje je dan moet maken? Dat ligt er maar net aan wat jij en je gasten lekker vinden. Je zou een toren van brood kunnen maken met op elke laag een andere vissoort, of een broodje PPP. Dit is een broodje met pesto, parmaham en pijnboompitten samen met rucola en een schaaltje kruidenboter ernaast. Een heerlijk en goedgevuld broodje die ook nog eens heel mooi staat op een houten plank.

Soep op het menu

Vind jij dat soep echt op het kerstmenu hoort te staan? veel mensen kunnen genieten van een heerlijke kom soep, maar welke serveer je tijdens de brunch met Kerst? Een mosterdsoep is lekker, maar is niet bij iedereen favoriet. Kippen- of groentesoep doen het altijd goed, maar is misschien te standaard. Wat je wel zou kunnen serveren is een verse paprikasoep. Makkelijk te maken en heerlijke vol en romig van smaak.

Quiches voor de brunch

Een quiche is ook zo’n gerecht dat het altijd goed doet tijdens een lunch of brunch. Alleen tijdens de kerstbrunch heb je waarschijnlijk al veel op tafel staan, waardoor een machtige quiche misschien teveel van het goede is. wat je wel zou kunnen doen, is kiezen voor mini-quiches. Zo is het niet een volledige maaltijd, maar een klein, warm hapje.

Wil je geen quiches serveren, maar ben je wel op zoek naar een lekker hapje voor tussendoor? Dan zou je ook hartige cupcakes kunnen maken, of een brunchkrans met gerookte zalm, kaas en roerei. Deze kun je eenvoudig in stukken snijden waardoor iedereen precies genoeg krijgt. Ook een frittata is een optie, bijvoorbeeld met groenten naar keuze, feta en chorizo.

Comments are closed.