Je hebt alle recepten al uitgeprint en de boodschappenlijstjes staan al klaar. Iedereen is uitgenodigd voor de Paasbrunch, en je weet ook al precies wat jij en je gezin aantrekken. Het enige waar je nog niet aan hebt gedacht, is het dekken van de tafel. Je wil natuurlijk dat de tafel er tijdens Pasen feestelijk uit ziet, en dus doe je er goed aan extra aandacht te besteden aan het aankleden ervan.

Voor welke kleuren ga je?

In principe bepaal je natuurlijk helemaal zelf in welke kleuren jij de tafel dekt. Wel is het zo, dat een gedekte tafel voor de Pasen het beste tot zijn recht komt als je werkt met bepaalde combinaties. Niet alleen houd je het zo rustig, maar het staat ook netjes. Combinaties waar je dan aan kunt denken zijn bijvoorbeeld:

  • Geel en wit
  • Wit in combinatie met lichtgeel en lichtgroen
  • Geel en wit samen met lichtroze
  • Lichtgroen en wit
  • Lichtblauw en geel
  • Natuurlijke kleuren
  • Kleuren die voorkomen in je woning

Bloemen en takken op tafel met Pasen

Pasen wordt natuurlijk ook gezien als de start van de lente, en dus is het een goed idee de tafel mooi aan te kleden met verschillende bloemen en takken. Kies bijvoorbeeld voor wit servies in combinatie met lichtgroene takken en mooie gele bloemen zoals narcissen. Ook roze kun je hier goed aan toevoegen. Dan kun je denken aan bloesemtakken, roze rozen en hyacinten.

Zorg er ook voor dat de bloemen en takken in mooie vazen of potjes staan. dit kunnen kleine glazen flesjes zijn waar je één bloem in zet, of een smalle vaas met meerdere bloesemtakken. Speel een beetje met de aankleding zodat er overal iets staat, maar het er niet te strak uitziet. Daarnaast zorg je er uiteraard ook voor dat de decoratie niet te hoog is, want dan kun je de mensen aan de andere kant van de tafel niet meer zien.

Het servies op tafel plaatsen

Het geeft een mooi effect als je borden stapelt. Zet dus een klein bord bovenop een groter bord, en decoreer deze met mooie bloemen of een lekkere kip van chocolade. Wil je graag dat je gasten op een door jou aangewezen plek zitten? Zet dan met een stempel de eerste letter van hun naam op een gekookt ei, en plaats deze bij het betreffende bord.

Je hoeft niet per se nieuw servies aan te schaffen voor Pasen, je eigen servies is goed genoeg! Maak ook gebruik van een (het liefst) wit tafelkleed, een placemat en servetten. Deze laatste twee doe je het beste in de kleurencombinatie die je hebt gekozen voor de tafel, om zo te zorgen voor een mooi geheel.

Het eten voor Pasen serveren

Je zet natuurlijk verschillende broodjes, salades, zoetigheden, beleg en fruit op tafel. Door gebruik te maken van verschillende houten planken en schalen zorg je voor een mooi en speels effect. Daarnaast is het voor je gasten ook direct heel overzichtelijk, want ze zien direct wat er op tafel staat. Uiteraard mogen eieren tijdens de Pasen ook niet ontbreken. Wil je deze nou echt betrekken bij de decoratie op tafel? Verf ze dan in de kleuren die passen bij de aankleding van je tafel.

Comments are closed.