Een glas champagne is lekker op zijn tijd, zeker bij een speciale gelegenheid, met de feestdagen of als je jarig bent. Maar wist je dat je champagne ook prima kunt gebruiken in een cocktail? Je zou er misschien niet zo snel aan denken, want een cocktail wordt meestal gemaakt met rum of wodka, maar het kan zeker wel! Wij laten je in dit artikel dan ook een paar cocktails zien die gemaakt zijn met champagne.

Heerlijke mimosa

Champagne wordt ook nog wel eens gedronken tijdens een lunch of brunch, en dat kan met deze cocktail ook. Mimosa is vrij bekend, en bovendien erg makkelijk te maken. Heb je dus een brunch gepland staan of zoek je nog een lekker drankje voor tijdens Pasen of Kerst? Dan zit je met deze sowieso goed. Het enige dat je hoeft te doen is een champagneglas voor de helft te vullen met sinaasappelsap, en hem vervolgens aan te vullen met champagne. Dit roer je voorzichtig door, om het daarna af te toppen met een klein beetje Cointreau.

Champagne met sorbetijs

Deze cocktail is heerlijk bij een nagerecht, maar kan natuurlijk ook prima op een warme zomerdag gemaakt worden. Het enige dat je nodig hebt is Cava of Prosecco, sorbetijs in de smaak citroen en een paar takjes munt. De sorbetijs schep je in het champagneglas en deze vul je vervolgens aan met de Cava of Prosecco. Als garnering kun je er een takje munt op leggen om hem af te maken.

Verfrissende Bellini

Nog een heerlijk koud recept welke ideaal is voor een warme zomerdag. Dit is niet zozeer een cocktail, maar meer een smoothie te noemen. Hiervoor heb je 4 perziken nodig, vers of uit blik, en deze ontvel en ontpit je. Daarna doe je ze in de blender om te pureren. Als de perziken volledig gepureerd zijn zet je dit mengsel even 10 minuten in de vriezer. Daarna doe je in elk glas 2 eetlepels van de perzikenpuree, en dit vul je aan met champagne. Wil je wat extra kleur? Voeg dan een druppel kersenlikeur toe aan de smoothie.

Champagne en gin

Deze laatste cocktail is de ideale combinatie tussen zoet en zuur. Voor 4 glazen heb je 90 ml Brut en 30 ml gin nodig, samen met 15 ml citroensap en 10 ml suikersiroop. Dit roer je goed door elkaar en verdeel je vervolgens over de glazen. Hij is door het citroensap heel fris van smaak waardoor hij perfect is op een warme zomerdag, maar kan natuurlijk ook goed tijdens de feestdagen gedronken worden.

Comments are closed.