Oud & Nieuw is het moment om samen met familie en vrienden het jaar achter je te laten en een nieuw jaar in te stappen. Een jaar met nieuwe kansen, vakanties, uitdagingen, wensen en geluk. Naast mooi vuurwerk, de lekkerste drankjes en wat fijne muziek, zijn hapjes ook zeker niet weg te denken. Natuurlijk, de oliebollen heb je in de ochtend en middag al gebakken en ook de appelbeignets liggen al klaar op het aanrecht, maar wat zet je nog meer op tafel? Wij geven je in dit artikel een paar tips voor lekkere hapjes om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen.

Heerlijke tapas serveren

Tapas doen het niet alleen goed tijdens de feestdagen, maar eigenlijk altijd. Krijg je met Oud & Nieuw gasten over de vloer? Zorg dan voor verschillende tapas op tafel. Je kan dit in bakjes doen, maar nog mooier is het als je ze uitstalt op een houten plank. Voeg hier verschillende soorten kaas aan toe en bijvoorbeeld wat druiven, om het geheel af te maken.

bladerdeeghapjes

Wil je graag zelf iets maken, maar zie je het niet zitten de hele dag in de keuken te staan? Dan zijn bladerdeeghapjes de perfecte uitkomst. Ze zijn vaak makkelijk te maken, hoeven niet lang in de oven en iedereen is er gek op. Denk bijvoorbeeld aan spinazie met feta, kaashapjes of lekker gekruid gehakt. Ook zijn er verschillende combinaties mogelijk zoals cheddar en tijm, mozzarella met pesto of kipfilet met tomaat.

Hapjes met groenten

Wil je ook graag iets van groente op tafel zetten? Komkommer en cherrytomaten doen het altijd goed, maar zijn niet bijzonder. Een leuk idee is het wel om de cherrytomaten te vullen met een lekkere zelfgemaakte saus. Dit kan uiteraard ook met paprika en witlofbladeren. De saus kun je zelf maken, bijvoorbeeld een garnalencocktailsaus, maar ook in een bakje kopen in de winkel.

Ook leuk is het, om slabakjes te maken. Dit is heel simpel te doen en ontzettend lekker. Je hebt hier een blad krulsla voor nodig, die je vervolgens vult met tomaat en garnalen, of iets anders dat jij lekker vindt.

Hapjes met smeersels

Uiteraard mogen de vele verschillende smeersels ook niet op tafel ontbreken. Zorg voor wat verse stokbroden, toastjes of crackers, en uiteraard de smeersels. Deze koop je kant-en-klaar in de supermarkt, maar je kunt er ook voor kiezen deze zelf te maken. En heb je brood over? Dan is het ook een leuk idee om bruschetta’s voor je gasten te maken. Lekker met rucola, zongedroogde tomaat en ansjovis of met basilicum, tomaat en passata.

Comments are closed.