Bij de meeste huishoudens is de tijd tussen het uit school komen en het naar bed gaan ontzettend chaotisch. De kinderen zijn moe van de hele dag school, jullie zijn moe van het werken, het huishouden en de boodschappen doen en dus kunnen de irritaties hoog oplopen. Als je partner dan ook nog in de file staat en dus later thuis is, en jij nog aan het eten moet beginnen, wordt het er vaak niet gezelliger op thuis. daarom delen wij vandaag een aantal makkelijke eenpansgerechten met je. Zo sta je minder lang in de keuken, en heb je achteraf ook geen berg afwas dat op je wacht.
Zalm met sinaasappelen
Dit gerecht ziet er niet alleen lekker uit, hij ruikt ook heerlijk en staat binnen 20 minuten al op tafel! Je begint door de zalm te kruiden met peper en zout, en deze vervolgens aan beide kanten in een koekenpan te bakken op middelhoog vuur. Doe dit voor 3 minuten per kant, of totdat hij mooi bruin van kleur is.
Ondertussen meng je de andere ingrediënten met elkaar in een kom, en ook hier kun je wat peper en zout aan toevoegen. Voeg dit vervolgens toe aan de zalm samen met de asperges, en kook dit voor 4 minuten of totdat de saus dik genoeg is en de zalm mooi gaar. De rijst kook je ondertussen zoals op de verpakking staat aangegeven. Is alles klaar? Serveer de zalm dan met de sinaasappel en wat munt bovenop, en de rijst apart.
Wat heb je nodig?
- 4x 200 gram zalmfilets, zonder vel
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 theelepels maïzena
- 1 theelepel venkelzaad
- 1/3 kop kippenbouillon
- Half kopje verse sinaasappelsap
- ¼ kop ahornsiroop
- Bos asperges, schoongemaakt en gehalveerd
- Rijstmix naar keuze
- 1 sinaasappel, gehalveerd en in dunne plakjes
- Verse munt
Makkelijke Italiaanse kip
Wil je een gerecht met kip klaarmaken, dan kost dit vaak aardig wat tijd. Tijd die je doordeweeks misschien helemaal niet hebt. Gelukkig hebben wij een eenpansgerecht voor je met makkelijke Italiaanse kip die binnen 25 minuten klaar is. Je begint met het kruiden van de kip en de olie en boter te verwarmen in een grote koekenpan. Bak de kip vervolgens in 5 minuten aan elke kant, totdat de filets net gaar zijn. Leg de filets op een bord en dek ze af met folie om warm te houden.
Doe de knoflook in de pan en roer dit door totdat je de knoflook goed begint te ruiken. Voeg vervolgens de tomaten toe en roer goed door. Doe de wijn erbij en breng dit voor 1 minuut aan de kook, of totdat het is ingekookt. Voeg vervolgens de room en de bouillon toe en doe de kip weer terug in de pan. Laat dit nu voor minimaal 5 minuten sudderen, tot het vocht is ingekookt. Roer de spinazie er doorheen totdat deze is geslonken en bestrooi de kip met wat basilicumblaadjes. Serveer de kip met heerlijk knapperig brood.
Wil je geen brood? Dan kun je dit gerecht ook prima serveren met pasta of rijst.
Wat heb je nodig?
- Olijfolie
- 20 gram boter
- 4 kleine kipfilets
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 80 gram zongedroogde tomaten in plakjes
- 80 ml witte wijn
- 250 ml dikke room
- 125 ml kippenbouillon
- 60 gram babyspinazie
- Basilicumblaadjes
- Knapperig brood
Comments are closed.