Zodra de herfst zijn intrede doet, zijn er volop pompoenen te verkrijgen. Leuk om mee te decoreren of uit te snijden voor Halloween, maar ook heerlijk om mee te koken en te bakken. Pompoen is niet alleen heerlijk in bijvoorbeeld een ovenschotel, maar kunnen ook goed verwerkt worden in koekjes of pastagerechten. Wij laten je in dit artikel een aantal gerechten zien om mee aan de slag te gaan.

Havermoutkoekjes met pompoen

Deze koekjes smaken naar roomtaartjes van havermout, en het goede nieuws is dat ze volledig veganistisch zijn! We gebruiken namelijk kokosolie in plaats van boter, en de eieren zijn vervangen door pompoen. Je maakt ze zo:

  1. Combineer de droge ingrediënten: havermout, bloem, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en zout.
  2. Meng de kokosolie, bruine suiker en kristalsuiker in een staande mixer of met een handmixer. Voeg pompoen en vanille toe en vervolgens de droge ingrediënten. Koel het deeg 30 minuten.
  3. Plaats de koekjes op een bakplaat met een lepel. Bak 11 minuten op 375 graden en laat afkoelen.
  4. Om het poedersuikerglazuur te maken, roer je de poedersuiker en amandelmelk door elkaar tot er een gladde saus ontstaat en alle klontjes zijn opgelost. Leg de koekjes op bakpapier, dip een vork in het glazuur en besprenkel in een zigzagpatroon. Laat de koekjes op kamertemperatuur staan ​​tot het glazuur droog is, ongeveer 20 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kopje havermout
  • 1,5 kopje bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel vanille
  • Halve theelepel zout
  • Half kopje kokosolie
  • ¾ kopje pompoenpuree
  • Half kopje bruine suiker
  • Half kopje kristalsuiker
  • Voor de glazuur ¾ kopje poedersuiker en 1,5 eetlepel amandelmelk

Penne met pompoen pastasaus

Dit pastagerecht is niet alleen heel makkelijk te maken, maar daarnaast ook nog eens heel erg lekker. In het recept gebruiken we Griekse yoghurt, maar dit kan ook vervangen worden door slagroom of roomkaas als je dat lekkerder vindt. Hieronder vertellen wij je hoe je deze pasta kunt maken:

  1. Hak de knoflook fijn en verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 tot 2 minuten en voeg dan voorzichtig pompoenpuree uit blik, groentebouillon , chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper toe.
  2. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen tot de saus dik wordt. Kook intussen de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  3. Roer er een beetje Griekse yoghurt door. Hiervoor temper je de Griekse yoghurt met een deel van de saus: meng in een kommetje de yoghurt met een paar lepels pastasaus. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat schiften als je meteen de hete pastasaus raakt. 
  4. Meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Serveer op elke vorm van pasta en garneer met extra Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?

  • Penne pasta
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 blik pompoenpuree
  • 1 kop groentebouillon
  • Halve theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel rode pepervlokken
  • Zout
  • Peper
  • ¼ kop Griekse yoghurt
  • Halve kop geraspte kaas

Comments are closed.