Er zijn natuurlijk heel veel shotjes verkrijgbaar, zowel in de kroeg als in de winkel. Maar wist je dat je veel shotjes ook gewoon zelf kunt maken? Daarnaast is het natuurlijk ook altijd leuk om gewoon te gaan experimenteren met verschillende soorten drank, om te kijken wat daar uit komt. In dit artikel laten wij je een aantal shotjes zien die makkelijk zelf te maken zijn, en uiteraard heel lekker smaken!

Raketjes

We kennen natuurlijk allemaal het raket-ijsje wel, en deze is heel makkelijk om te toveren tot shotje. Dit doe je met 1/3 deel Limoncello, 1/3 deel Bacardi Razz en 1/3 deel Cointreau. Wil je hem liever als cocktail, dan kan dat ook. Schenk dan wat Bacardi Razz in een longdrinkglas en vul dit aan met sinas.

Shotje van appeltaart

Appeltaart in een glas, kan dat wel? Jazeker! En het goede nieuws is dat je hem ook nog eens heel makkelijk zelf kunt maken. Vul hiervoor een shotglaasje voor de helft met wodka of Licor 43, en de andere helft met Apfelkorn. Daarna kun je er nog slagroom en wat kaneelpoeder op doen, maar alleen kaneelpoeder kan uiteraard ook.

Shotjes met vuur

Er zijn ook een flink aantal shotjes te vinden waar vuur aan te pas komt. Zo heb je het Harry Potter shotjes die voor de helft gevuld is met Goldstrike en de andere helft met Cointreau. Als je de Goldstrike als laatste in het glas doet, kun je het shotje aansteken. Door er vervolgens kaneel overheen te strooien krijg je allemaal knetterende vlammetjes, wat doet denken aan de Harry Potter reeks.

Ook de B52 wordt aangestoken. Deze maak je met drie lagen, namelijk koffielikeur, Baileys en Grand-Marnier. Daarna wordt het shotje aangestoken en is het de bedoeling dat je deze met een rietje in één keer opdrinkt.

Zelf een fles voor shotjes maken

Het is ook mogelijk zelf een shotje te maken, zoals bijvoorbeeld dropshot. Hiervoor koop je een fles wodka van 1 liter, en doet hier ongeveer 300 milliliter uit. Vervolgens heb je harde dropballen nodig, bijvoorbeeld die van Napoleon. Van een grote zak heb je zeker 2/3 nodig voor een fles wodka, maar dit ligt natuurlijk ook aan je eigen voorkeur.

De dropballen moeten dus in de wodka terechtkomen, en dit kun je het beste doen door je ballen klein te slaan. Om te voorkomen dat je hele keuken zo meteen vol ligt, kun je de ballen het beste in een zakje doen of in de thee en deze dubbelvouwen. Vervolgens ga je er met een deegroller of een lege fles overheen, om de ballen klein te krijgen.

Nadat je alle dropballen in de wodka hebt gedaan, doe je de fles dicht en zet je deze weg. Dit kan gewoon op het aanrecht of in de kast. Houd de fles elke dag even op zijn kop en herhaal dit totdat alle dropballen zijn opgelost.

Comments are closed.