Er zijn cocktails die het lekkerst smaken in de zomer. Denk aan een Seks on the Beach of een Mojito. Maar er zijn ook een aantal cocktails die juist ideaal zijn voor de herfst. Deze zijn vaak minder populair, omdat we cocktails drinken toch linken aan de zomer. Zonde, want de herfstige versies die je in dit artikel ziet zijn zeker de moeite waard om te maken!

Herfstige kruidencocktail

Denk je aan de herfst, dan denk je aan peperkoek, de geur van kaneel en amandelen. Deze cocktail, de Peperkoek Cocktail, heeft ze alle drie, dus dat moet wel een perfecte cocktail zijn. je leest hieronder precies wat je nodig hebt. dit doe je samen in een longdrinkglas met wat ijsblokjes, en dat roer je vervolgens goed door. Dat is alles!

Wat heb je nodig?

  • 40 ml rum
  • 20 ml Cointreau
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 80 ml appelsap
  • 30 ml peperkoek siroop
  • 10 ml kaneel siroop
  • 10 ml amandel siroop

Cinnamon Ginger Whiskey Sour

Voor deze cocktail moet je wel wat geduld hebben, want je hebt bourbon nodig war kaneel in gefuseerd is. dit kun je prima zelf maken gelukkig. Hiervoor heb je 750 ml bourbon nodig en 5 kaneelstokjes. Deze stokjes breek je in kleine stukjes en stop je vervolgens in de bourbon. Dit laat je drie weken zitten, daarna haal je de stukjes kaneel er weer uit. Voor het maken van deze herfstige cocktail doe je vervolgens alle ingrediënten in een shaker en schud dit goed door. Voeg wat ijsblokjes toe en schud nog even, daarna schenk je het in een glas en schaaf je hier wat verse kaneel bovenop.

Wat heb je nodig?

  • 45 ml cinnamon infused bourbon
  • 20 ml gemberlikeur
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml stroop
  • 20 ml eiwit

Herfstige hazelnoten

Deze laatste cocktail kan ook prima dienstdoen als koffielikeur, en is heerlijk zoet. Het enige dat je met de ingrediënten hoeft te doen, is ze in een shaker met ijs doen en goed schudden. Daarna schenk je dit mengsel in een gekoeld martiniglas. Daarna nog de garnering er op en je cocktail is klaar!

Wat heb je nodig?

  • 30 ml Baileys
  • 30 ml Frangelico
  • 15 ml koffielikeur
  • 15 ml vloeibare slagroom
  • Stukje witte chocolade met hazelnoot als garnering

Comments are closed.