Op de camping heb je vaak beperkte ruimte, zeker als het gaat om koken. Heb je een camper, caravan of zelfs een stacaravan, dan valt het vaak nog mee. In deze gevallen heb je in ieder geval een keukenblok en een kookplaat. Wel is het zo dat je niet veel ruimte hebt in de keuken, en dus slim om moet gaan met de kastruimte die je hebt. Maar er zijn ook veel mensen die met een tent of vouwwagen gaan kamperen, en dan heb je niet standaard een keuken tot je beschikking. Hoe je in deze gevallen toch kunt zorgen voor lekker eten op tafel, vertellen wij je in dit artikel.

Losse kookplaten en keukentrolleys

Ideaal om te hebben als je met de vouwwagen of tent op vakantie gaat, is een kookplaat. Deze kun je kopen van 1 pit tot 4 pitten, waarbij 2 pitten eigenlijk het meest ideaal. is. Je kunt dan makkelijk de meeste gerechten klaarmaken, de plaat neemt niet teveel ruimte in en hij verbruikt niet teveel. Ga je voor een gastoestel, dan moet je ook een gasfles aanschaffen. Er zijn echter ook elektrische exemplaren verkrijgbaar. Let hierbij echter wel op het verbruik, want vaak heb je een bepaald limiet als je op de camping staat.

Natuurlijk moet deze ook ergens op geplaatst kunnen worden en wil je een plek hebben voor je borden, bestek en bakjes. Een keukentrolley is in dit geval een goede optie. Deze kun je gewoon in de voortent zetten en is vaak ook weer makkelijk mee naar huis te nemen door hem los te halen of zelfs in te klappen.

Barbecueën op de camping

In de zomer is barbecueën erg populair, en als je op de camping staat ook zeker! Niet alleen omdat je dan niet op je kleine kookplaat eten hoeft te bereiden, maar ook zodat je tent niet nog de hele avond naar het eten ruikt. Er zijn veel verschillende barbecues verkrijgbaar, van hele grote met werkblad, tot kleine tafelmodellen. Het is dan ook maar net wat jij het fijnst vindt.

Wil je echter ook wel eens wat anders eten dan weer een stuk vlees van de barbecue, stokbrood en rundvleessalade? Dan is een skottelbraai misschien een goed idee. Hierop kun je prima barbecueën, maar het biedt daarnaast ook nog andere opties. Zo kun je er ook met gemak wokschotels in klaarmaken, of een ei in bakken in de ochtend.

Comments are closed.